SOBRE BOSTIK MURALS

Bostik Murals neix amb la vocació de consolidar-se com el primer museu d’art urbà de Barcelona. El projecte està plantejat com un pol de creació i reflexió al voltant de l’art urbà, que pivota sobre un espai fix, la Nau Bostik, però alhora canviant, els seus murs i espais.

 

En l’última dècada, des dels temps obscurs dels inicis de la prohibició i persecució de les intervencions artístiques lliures al carrer fins ara, el panorama creatiu a l’espai públic de Barcelona ha viscut canvis importants. A dia d’avui, com passa en altres grans ciutats occidentals, s’està vivint un nou període d’ebullició en relació a l’art urbà que obre nous camins i possibilitats.

 

Per aquest motiu creiem que, més que mai, cal un espai de reflexió però també de celebració. Aquest és l’esperit amb què neix Bostik Murals, un centre comissariat per Difusor que acull l’obra de reconeguts artistes locals i internacionals però que també impulsa l’experimentació i el treball d’artistes novells, estudiants o creatius visuals emergents. Un espai de creació que també fomentarà la connexió amb la formació i el debat a través de la realització de tallers i activitats divulgatives.

 

Bostik Murals és fruit de llarga experiència de Difusor, entitat pionera en la gestió de murs legals i organitzadora del festival Open Walls Conference, que ha estat un dels actors rellevants en el canvi de paradigma en la percepció i administració de les intervencions artístiques a l’espai públic. En aquesta línia, el projecte és desenvolupa a través de l’agermanament amb la Nau Bostik, espai cultural emergent i autogestionat que treballa per fomentar l’acció i la cohesió social a través de l’art.

#bostikmurals

bostikgeneral

Foto: Cristina Raso