Sebastien Waknine

Sebastien Waknine absorbeix elements heterogenis que procedeixen tant de cultures ancestrals com dels pioners del graffiti, combinant pictografies amb referències totèmiques, préstecs de l’imaginari esotèric i de l’expressionisme abstracte o a l’art brut.

Cribant allò que li interessa de tota aquesta iconografia, Waknine crea universos plàstics on, sovint, hi conviuen el to apocalíptic i el redemptor. Sobre una mateixa superfície pictòrica es pot veure competir escenes de naixement i de mort, de violència i de salvació.

Es pot endevinar certa fascinació per les cultures mil·lenàries, pels indis americans i la sacralitat de les seves màscares, que l’artista reinterpreta mitjançant retrats de figures icòniques zoomòrfiques o humanes, creant així el seu propi panteó de Déus, herois i dimonis. La saturació cromàtica i la deformació dels trets facials impregnen els seus rostres de cruesa hieràtica.

La seva obra conforma una galeria d’éssers teratològics que desperten horror i tendresa alhora, habitants d’una època arcaica, d’un futur post-humà o d’un món paral·lel al nostre.

Bio by Anna Adell

10x15_2725

Fotografia de Cristina Raso
Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s